Advocaat hippisch recht

Wat is hippisch recht?

Het hippisch recht is een verzamelterm voor alle juridische aspecten die met paarden te maken hebben. Bij de paardensport komen veel juridische aspecten kijken. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Koopovereenkomst van een paard
  • Aansprakelijkheid voor ongevallen
  • Bestuursrechtelijke zaken zoals stalling en de manege
  • Verborgen gebreken aan het paard

Paardenondernemers, fokkers, stalhouders, eigenaren en dierenartsen kunnen op enig moment te maken krijgen met het hippisch recht. Gelukkig voor hen is er onze advocaat voor hippisch recht. In de paardensport gaat het vaak om grote belangen en u wilt dat uw belangen optimaal behartigd worden door een advocaat die gespecialiseerd is in het hippisch recht. Lang niet alle advocaten hebben de nodige expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een advocaat voor hippisch recht.

Aansprakelijkheidsrecht paarden

Binnen het hippisch recht komen vaak aansprakelijkheidsvraagstukken voor. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Schade aan het paard door fouten van de dierenarts
  • Schade aan het paard door andere verkeersdeelnemers
  • Schade door het paard aan derden

Als u als eigenaar of ruiter van het paard wordt aangesproken voor schade die het paard heeft veroorzaakt heeft u juridische bijstand nodig. Schade veroorzaakt door een paard is vaak van aanzienlijke omvang. Een advocaat voor hippisch recht kan u optimaal bijstaan in aansprakelijkheidszaken. Ook wanneer een ander schade aan uw paard heeft veroorzaakt. De dierenartskosten zijn vaak hoog en die wilt u vergoed krijgen als de schade door een ander is veroorzaakt. Een advocaat voor hippisch recht kan u daarbij bijstaan. Neem contact op met een advocaat voor hippisch recht.

Contractuele aspecten

Paarden kunnen worden verkocht, verhuurd of uitgeleend. Vaak wordt een koopovereenkomst gebruikt om de afspraken omtrent de koop in vast te leggen. Een advocaat hippisch recht kan een overeenkomst op maat opmaken of u adviseren als u reeds een koopovereenkomst heeft ontvangen. Naast het opstellen of beoordelen van overeenkomsten kan een advocaat voor hippisch recht u ook bijstaan als er achteraf iets mis blijkt te zijn met het paard (verborgen gebrek). Neem contact op met een advocaat voor hippisch recht.

Bestuursrechtelijke aspecten

Het hippisch recht wordt ook beïnvloed door het bestuursrecht. Paarden moeten namelijk in een stal verblijven. Voor de bouw van een stal is een omgevingsvergunning (bouwvergunning) nodig. Daarnaast kan een vergunning nodig zijn als u een manege wilt exploiteren of een hippisch evenement wilt houden. Een advocaat voor hippisch recht kan u bijstaan wanneer u een omgevingsvergunning moet aanvragen of wanneer u een weigering van de vergunning wilt aanvechten. Neem contact op met een advocaat voor hippisch recht.

Advocaat voor hippisch recht

Het hippisch recht regelt alle mogelijke juridische aspecten waarbij paarden betrokken zijn. Vaak spelen er grote (financiële) belangen bij een hippisch geschil. Een advocaat voor hippisch recht kan uw belangen optimaal behartigen en uw juridische vraagstuk tot een goed einde brengen. Lang niet alle advocaten hebben de benodigde expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat voor hippisch recht.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Hippisch recht Bestuursrecht Overeenkomsten Koop en verkoop Wanprestatie Verborgen gebreken Aansprakelijkheid Schade aan paard Advocaat Schade door paard Pro deo Werkwijze FAQ's

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 72

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19

Chat gratis en rechtstreeks