Advocaat hippisch recht

Pro Deo

Een advocaat kijkt altijd samen met u of u in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel toevoeging of pro deo advocaat of advocaat van onvermogen genoemd. De inschakeling van een pro deo advocaat is (vrijwel) helemaal gratis. U betaalt slechts een eenmalige eigen bijdrage. De kosten van uw pro deo advocaat worden vergoed door de overheid.

Altijd de beste rechtshulp

Advocaat voor Hippisch Recht heeft als overtuiging dat rechtshulp voor iedereen toegankelijk moet zijn. Via Advocaat voor Hippisch Rechtkunt u daarom altijd de beste rechtshulp verkrijgen van een gespecialiseerde en ervaren advocaat ongeacht de hoogte van uw inkomen. Neem contact op.

Hulp bij de pro deo aanvraag

U komt in aanmerking voor een gratis pro deo advocaat als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens liggen. Als uitgangspunt geldt uw inkomen van twee jaar geleden (peiljaar). Als uw inkomen of vermogen sindsdien is gedaald, kan uw advocaat ook vragen het voorgaande of het huidige jaar als grondslag te nemen. Indien uw inkomen onder de pro deo inkomensgrens ligt dan bent u alleen een kleine (verplichte) eigen bijdrage verschuldigd aan de advocaat. De inschakeling van een advocaat is dan verder gratis voor u. De betreffende pro deo advocaat informeert u graag over uw situatie en kan u helpen met uw pro deo aanvraag. Uw advocaat informeert u overigens altijd uit zichzelf over uw recht op gratis pro deo rechtshulp.

Tarieven – Advocaat

Ook als u niet in aanmerking mocht komen voor gratis pro deo rechtsbijstand dan wordt u altijd vooraf geïnformeerd over de kosten. Uitgangspunt daarbij is dat het tarief in verhouding moet staan tot de omvang en kwaliteit van de verleende diensten. Centraal staat het belang van de zaak en de wensen van de cliënt. Deze factoren leiden door gezamenlijk overleg tot een passende en concurrerende vergoeding voor de te verrichten diensten. Neem contact op.

Pro deo advocaat

Vaak is het dus mogelijk om strafzaken en civiele zaken op basis van pro deo of toevoeging gratis te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle aangesloten advocaten werken waar mogelijk op pro deo basis.

Overzicht kantoren.

Dagvaarding check

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Stuur ons een scan, foto of kopie van de dagvaarding en onze advocaten kunnen u binnen korte tijd informeren wat u moet doen. Niet reageren op de dagvaarding betekent doorgaans dat de eis wordt toegewezen. Uw gegevens worden te allen tijde met de grootste discretie behandeld. Verstuur uw document.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Hippisch recht Bestuursrecht Overeenkomsten Koop en verkoop Wanprestatie Verborgen gebreken Aansprakelijkheid Schade aan paard Advocaat Schade door paard Pro deo Werkwijze FAQ's

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 72

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19

Chat gratis en rechtstreeks